Inbreken op je computer - IT-Rex

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws
Inbreken op je computer

Bijna wekelijks wordt er in het nieuws gewaarschuwd dat hackers op de een of andere manier inbreken op computers, laptops, tablets of smatphones. Wij merken dat mensen daar onzeker door worden. Wat kan wel en wat kan niet, in het kort:

Eigenlijk geldt in het algemeen dat iemand niet zomaar kan inbreken in jouw computer. In de media lijkt dat wel eens anders te zijn maar dat is niet waar. Eigenlijk doe je eerst zelf iets fout waarna een persoon in staat is mogelijk op je computer in te breken.

Als de volgende punten in acht worden genomen is de kans op inbraak laag:
  • Mocht je gebeld worden door iemand die zich voordoet als een persoon van Microsoft, Ziggo, een financiĆ«le instelling of andere instelling wees dan heel alert en installeer nooit zomaar software. 
  • Veel besmettingen komen via de e-mail binnen. Wees uiterst voorzichtig met het openen van bijlages. Alleen bijlages die eindigen op JPG of PDF zijn over het algemeen veilig. In overige bijlages kunnen virussen zitten.
  • Klik ook nooit zomaar op een link in een e-mail. Zoiets als bijvoorbeeld www.rabobank.nl. Controleer eerst waar de link je naartoe wilt leiden door je muispunt erop te zetten. Verschijnt een adres dat niet lijkt op hetgeen je verwacht klik er dan niet op. 

Over het algemeen geldt; indien je het niet vertrouwt klik er dan niet op en stuur eventueel de email door naar info@itrex.nl. Wij zullen deze dan controleren en je adviseren.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu