(Draadloos)netwerk - IT-Rex

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ondersteuning
Netwerken (draadloos).

In elk bedrijf of huis waar internet aanwezig is, is er sprake van een computernetwerk. Kenmerkend is dat netwerkcomponenten zoals computers, printers, servers, netwerkschijven onderling met elkaar kunnen communiceren. Om dit voor elkaar te krijgen moet  een fysiek medium als een kabel of een draadloos netwerk aanwezig zijn. Als dat geregeld is moeten apparaten elkaar onderling weten te vinden, en dezelfde "taal" spreken. Dat wordt meestal door netwerkcomponenten geregeld. 

Een netwerkcomponent, zoals een internetrouter, is al dan niet bekabeld of draadloos aangesloten aan de ene kant op het internet en aan de andere kant, met bijvoorbeeld een computer. Het elkaar kunnen vinden en met elkaar communiceren is door de jaren heen veel eenvoudiger geworden waardoor er veel automatisch goed gaat. 

Draadloos moet er nogal eens wat op elkaar worden afgestemd. De draadloze zender zendt uit onder een bepaalde naam. Deze naam moet worden opgezocht in een PC, laptop, printer, tablet of smartphone. Vervolgens moet er verbinding mee worden gemaakt, en moet meestal een wachtwoord worden opgegeven. Daarna kan worden gecommuniceerd. Bij bekabelde netwerken gaat dit meestal eenvoudiger.

Met name bij bedrijven, als er servers, meerdere printers en firewalls moeten worden ge├»nstalleerd, moet een netwerk goed  opgezet en gedocumenteerd worden om later geen problemen en/of conflicten te krijgen. IT-Rex heeft ervaring met het opzetten en documenteren van computernetwerken, en is in staat om storingen te analyseren en op te lossen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu